Lär dig ta magiska sagobilder!

Nästa WORKSHOP: lördagen DEN 30 NOVEMBER 2019

Endast EN plats kvar!


Fotografering

Vi ses på förmiddagen och börjar med att fotografera en modell i sagolik skog! Jag ger tips på hur man ska tänka vid val av plats, hur man ska tänka på ljuset, hur man kan komponera bilden, hur modellen kan posera och hur man egentligen ska tänka när man fotar för att kunna göra en magisk redigering i efterhand.

Redigering

Efter avslutad fotografering åker vi till en mysig villa på landet där alla för över dagens bilder till sin medhavda dator. Jag avslöjar alla mina knep för hur man redigerar fram magin i bilderna. Vi går bland annat igenom min basredigering i Camera Raw, hur jag lägger till ljus och dis i Photoshop, hur jag lägger till glow i Photoshop, hur jag jobbar med skuggor och högdagrar för att få bilderna sådär magiska och mycket mer!

Lunch, fika mm.

Vi äter en gemensam lunch i mysig miljö mellan fotograferingen och redigeringen. Under redigeringstimmarna bjuder jag på fika (bland annat hembakade kladdkaksmuffins!). Efter avslutad workshop får du en PDF med allt vi har gått igenom under dagen så att du alltid kan gå tillbaka och titta om det är något du glömt.


Titta på videoklippet nedan för att se före- och efterbilder

Du kommer få lära dig allt om sagoredigering under workshopen!

Frågor och svar

Vad kommer jag att lära mig?

Behöver jag ha några förkunskaper eller någon speciell kamera?

Jag bor inte i närheten, hur tar jag mig dit och var kan jag bo?

Vad ingår egentligen i priset?

Vad ska jag ha med mig?

Frågor och svar

Vad kommer jag att lära mig?

Du kommer att få lära dig att fotografera och redigera sagolika bilder. Vi går igenom hur man förbereder en sagofotografering vad gäller plats, klädsel och saker som är bra att ha med sig och tänka på. Du får lära dig allt om hur man ska tänka vad gäller ljus och komposition för att kunna få ut så mycket som möjligt av bilden i efterbehandlingen sen.
Du får sedan se på och lära dig exakt hur jag redigerar mina sagobilder. Jag avslöjar alla mina små tips och trix och du får dessutom med dig en PDF med allt vi gått igenom när dagen är slut!

Behöver jag ha några förkunskaper eller någon speciell kamera?

För att få ut så mycket som möjligt av workshopen så måste du ha en kamera där du kan ställa in bländare, slutare och ISO manuellt. Kameran måste kunna ta bilder i RAW format. Om du är osäker på vad din kamera kan så får du mer än gärna kontakta mig! Ingen fråga är för dum!

Du måste även ha med en dator med Photoshop installerat. Om du inte har Photoshop så kan man ladda ner en gratis testversion i 30 dagar.

Jag bor inte i närheten, hur tar jag mig dit och var kan jag bo?

Workshopen hålls på Bjärehalvön i nordvästra Skåne. Du kan ta dig hit med bil, men det är också enkelt att ta sig hit med tåg, antingen till Båstad station eller Förslövs station. Behöver du bo över någonstans så finns det många mysiga bed and breakfasts i närheten. Det finns även många bra hotell du kan ta in på.
Eventuellt kan jag ordna boende mot en mindre kostnad på stället där workshopen hålls. Kontakta mig gärna om du har frågor om detta och vill veta mer!

Vad ingår egentligen i priset?

I priset ingår allt vi gör och äter från att vi ses på förmiddagen till att vi avslutar dagen framåt kvällen.
- Fotografering av en modell i klänning i skogen där jag ger dig massvis med tips och hjälp om hur du ska tänka under en sagofotografering.
- Lunch i mysig villa på landet.
- Redigering av dagens bilder där jag visar exakt hur jag redigerar mina bilder. Du får personlig vägledning genom hela redigeringsbiten.
- Fika! Hembakade kladdkaksmuffins utlovas och många andra godsaker!
- En PDF med allt vi gått igenom under dagen, både inom fotograferingen och inom redigeringen.

Vad ska jag ha med mig?

Du ska ha med dig din kamerautrustning och dator.
Det finns inga speciella krav på vilken kamera eller objektiv du ska ha med dig, men kameran måste kunna fota i RAW format för att du ska få ut så mycket som möjligt av redigeringen i efterhand. Du måste även kunna ställa in bländare, slutare och ISO manuellt på din kamera. Kontakta mig om du har några frågor om detta!

Det finns inga krav på något speciellt objektiv. Jag brukar fota med normalzoom (50mm). Jag rekommenderar att du har med all din fotoutrustning så kan vi tillsammans titta på vad som passar bäst i olika lägen.

Datorn måste ha Photoshop för att du ska kunna redigera bilderna efteråt. Om du inte har Photoshop på din dator så kan du ladda ner en gratis testversion som varar i 30 dagar!

Du ska även ha oömma kläder och skor eftersom vi ska vistas ute i skogen där det kan vara lerigt och blött.

"Magic is a gift not all can see,
but for those who can - blessed are we."

—↟—


Louise Nordström Pettersson

Som Harry Potter-nörd och Sagan om Ringen fan har jag alltid älskat sagor och magiska ting. Jag har ägnat hundratals timmar åt självporträtt i skogen med efterföljande bildbehandling. Bakom mig har jag flera fotoutbildningar och kurser, men framförallt är jag självlärd. Jag har suttit uppe otaligt många kvällar och tittat på tutorials på youtube och försökt härma allt jag tyckte var intressant. Jag har utvecklat en helt egen stil med mycket färg, ljus, mystik och magi. Nu är det din tur att lära dig allt!


Schema lördagen den 30 november 2019

  • Klockan 10.00 ses vi på Åkagårdens Lodge i nordvästra Skåne. Där kan ni lägga av grejer som ni inte vill ha med under fotograferingen i skogen, till exempel dator, extern hårddisk mm.
  • Därefter åker vi tillsammans upp till skogen där fotograferingen ska ske. Det är bara ca 10 minuter dit och några minuters promenad till första fotoplatsen.
  • Vi fotograferar på lite olika platser runtom i skogen under de närmsta 2 timmarna.
  • Vid lunch åker vi tillbaka till Åkagårdens Lodge där ni kan börja föra över dagens bilder till era datorer medan jag förbereder lunchen. Vi äter sedan gemensam lunch och pratar om allt mellan himmel och jord.
  • Efter lunchen börjar vi redigera dagens bilder. Jag visar steg för steg hur jag redigerar från början till slut. Ni får lära er alla mina knep och se hur allt går till.
  • Under tiden vi redigerar bjuder jag på mumsig fika.
  • Runt 18-tiden avslutar vi dagen och alla deltagare får en PDF med allt vi gått igenom under dagen.

PRIS - 2500 kr

MAx antal deltagare - 6 st - Endast EN plats kvar!

Bokning

Säkra din plats och boka idag! Det finns bara ett begränsat antal platser och det är först till kvarn som gäller. Fyll i formuläret nedan för att boka din plats. När du klickat på 'Boka' så får du ett bekräftelsemejl inom 24 timmar som även innehåller fakturan för workshopen.

Betalning

När du bokat får du ett bekräftelsemejl som innehåller all information om vad du ska ha med dig på workshopen. Mejlet innehåller även fakturan för workshopen som ska betalas inom 2 veckor. Vid avbokning mer än två veckor före workshopen får du tillbaka 100% av betalt belopp. Vid avbokning mindre än två veckor innan workshopen får du tillbaka 80% av beloppet.

Förberedelser

I bekräftelsemejlet får du en lista med all information du behöver inför workshopen. Där finns även vägbeskrivningar och mer information om var vi ska hålla till. Du får även med en liten packlista så att du kan vara säker på att du får med dig allt nödvändigt som du behöver inför den lärorika dagen!

Fyll i formuläret nedan för att säkra din plats!

Gata och gatunummer, postkod och ort